Acasa » Media » Atractiile turistice din Milano
milano

Atractiile turistice din Milano

Cei mai multi cunosc Milano pentru simplul fapt ca este capitala modei si a design-ului, dar si pentru faptul ca tot mai multi oameni vin sa o viziteze. Haideti sa vedem impreuna cateva idei despre locurile in care putem merge atunci cand suntem prin imprejurimi!

Biserica Santa Maria delle Grazie, inclusa pe lista patrimoniului Mondial UNESCO, dateaza de peste 500 de ani. Aici este adapostita pictura murala „Cina cea de Taina”, realizata de Leonardo da Vinci intre anii 1495 si 1497.

Una dintre cele mai vechi galerii comerciale din lumea intreaga este chiar Galeria Vittorio Emanuele II, pe care o puteti vizita oricand. A fost conceputa cu mult inainte de aparitia conceptului american de „shopping mall”, si adaposteste atat magazine de lux, cat si restaurante si cafenele.

Si castelul ridicat la dorinta ducelui Francesco Sforza in secolul al XV-lea, care este un simbol al istoriei milaneze, se poate vizita oricand. La Castelul Sforsesco veti gasi multe opere de arta, deoarece este un adevarat complex de muzee, care gazduieste 12 muzee cu diferite tematici. Tot aici veti gasi si sculptura lui Michelangelo, „Rondanini Pieta”, care este cea mai valoroasa lucrare expusa.

Vreti sa mergeti la o piesa de teatru in Milano? La Scala este locatia ideala! In urma cu 240 de ani, aici a fost locul de intalnire al familiilor de vita nobila, iar acum este cel mai frumos teatru din lume. In urma cu o perioada buna de timp, aici a fost caminul lui Verdi, Bellini si Rossini, si si-a obtinut acest nume deoarece a fost ridicat in locul unei foste biserici Santa Maria alla Scala, fiind demolata pentru acest proiect.

Domul din Milano este unul dintre cele mai usor de recunoscut simboluri ale Italiei. Catedrala este una dintre capodoperele arhitecturii hotice, si a fost realizata in decursul a cinci secole, intre anii 1386 si 1892. Avand o capacitate de circa 40.000 oameni, este unul dintre cele mai mari edificii religioase din intreaga Europa.