Acasa » Stiri imobiliare » Ce criterii definesc o locuinta premium?
nn

Ce criterii definesc o locuinta premium?

La majoritatea anunturilor imobiliare, proprietarii gresec atunci cand isi publica un anunt. Cum? In primul rand, prin alaturarea unui cartier rau famat si „lux” sau „premium”. Nu conteaza nivelul si calitatea dotarilor din interiorul apartamentului. Proprietarul trebuie sa aiba grija sa ajunga acasa inainte de lasarea intunericului. Plus de asta, un bloc vechi, construit inainte de cutremurul din 1977 nu este de natura sa se califice drept un imobil de lux.

Exemplul mai sus amintit este facut pentru a evidentia un fapt binecunoscut de comunitatea imobiliara din tara noastra: in majoritatea cazurilor, locuintele scoase la vanzare nu sunt promovate in mod corespunzator, conform realitatii. Sa presupunem ca un potential cumparator nu stie, nu a auzit in viata lui de un cartier rau famat si nici „nu are ochi” sa vada imprejurimile atunci cand merge la vizionare. Atunci cand se va muta in apartamentul de lux, cu siguranta va intampina probleme, iar agentul care i-a oferit consultanta in achizitie nu va mai auzi vreodata de el si nici posibilii clienti veniti in recomandarea cumparatorului.

Haideti sa vedem impreuna ce criterii califica o proprietate drept una luxoasa.

Calitatea constructiei si finisajele. Apartamentul prezentat trebuie sa aiba, desigur, garantia calitatii in ceea ce priveste constructia. Aici ne referim de la structura de rezistenta si pana la detaliile de finisaje. Daca in cazul calitatii constructiei, definitorii sunt aspecte majore precum rezistenta structurii sau sistemul de hidroizolatie, diferenta pentru ansamblurile de lux o fac finisajele. Exceptand calitatea executiei acestora, tara de provenienta sau renumele producatorului sunt elemente pe care trebuie sa le luati in calcul.

Arhitectura cladirii. Atunci cand ne uitam dupa un apartament de lux, ar trebui sa iasa in evidenta nu doar interiorul, ci si exteriorul. Cladirea ar trebui sa fie un reper pentru zona, sa aiba o arhitectura aparte. Deseori, dezvoltatorii unor astfel de proiecte acorda o atentie sporita designului interior al apartamentului, insa uita de imaginea exterioara. Printre elementele care pot „sari” in evidenta, amintim formele deosebite ale cladirii, o combinatie aparte de materiale de constructie pentru fatade, cum ar fi peretii-cortina si caramida aparenta, inaltimea cladirii sau, de ce nu, trecerea de la vechi la nou, respectand arhitectura zonei.

Suprafete si compartimentari. Intr-o piata imobiliara dominata de cel mai mic pret, ceea ce influenteaza automat si suprafetele apartamentelor, o locuinta de lux ar trebui sa fie sinonima cu suprafetele generoase atat la interior, cat si la exterior. In acest sens, am putea aminti apartamentele cu doua camere care pot ajunge, in cazul locuintelor de lux, la 95 metri patrati utili, dublu fata de standardul mediu din piata, sau apartamente cu trei camere care depasesc 120 metri patrati.

Bineinteles, un astfel de apartament ar trebui sa vina insotit si de o terasa de mari dimensiuni, ce poate depasi inclusiv suprafata apartamentului, avand posibilitatea ca, in 150 metri patrati (de exemplu), clientul sa isi poata amenaja gradina sau o zona de lounge pentru a socializa cu prietenii.