Acasa » Stiri imobiliare » Cetatea de Scaun a Sucevei, redeschisa pentru vizitatori
scaun

Cetatea de Scaun a Sucevei, redeschisa pentru vizitatori

In urma cu ceva timp, Cetatea de Scaun a Sucevei, care s-a aflat in restaurare o buna perioada de timp (datorita unui proiect finantat prin POR), si-a redeschis portile pentru persoanele dornice de istorie.

Pentru persoanele care nu stiu, cetatea dateaza inca din perioada medievala, iar din luna aprilie a anului trecut, din motive de siguranta, a fost inchisa. Printr-un proiect in valoare totala de 47 milioane lei aceasta a fost restaurata si, de asemenea, se vizeaza cresterea suprafetei cetatii, de la 4.404 mp la 4.988 mp, precum si amenajarii platformei pietonale, a locurilor de parcare pentru autocare si autoturisme, precum si modernizarea retelelor de apa si electricitate.

Tocmai pentru ca in perioada verii sa se poata organiza manifestarile traditionale din Cetate (Festivalul Medieval si Bucovina Rock Castle), portile acesteia s-au redeschis partial.

La marginea de est a orasului care este astazi, Cetatea de Scaun a fost construita de Petru I. Musat, in secolul al XIV-lea. Dupa ce au fost realizate lucrarile de fortificare de catre Stefan cel Mare, Cetatea a luat o forma stelata, cu un numar spectaculos de bastioane, dintre care in prezent se mai pastreaza doar noua.