Acasa » Stiri imobiliare » Cine se afla pe primul loc in preferintele marilor investitori?
berlin

Cine se afla pe primul loc in preferintele marilor investitori?

Pentru persoanele care nu stiu, Berlinul se afla pe primul loc in clasamentul „Emerging Trend in Real Estate Europe”, care analizeaza atractivitatea, pentru investitori, a principalelor piete imobiliare. Conform unor statistici s-a aratat faptul ca, in pofida incertitudinilor economice, proprietatile imobiliare raman in continuare un teren fertil pentru investitorii imobiliari. Iata un Top 5 al pietelor de investitii pentru anul acesta!

Asa cum am spus putin mai devreme, pe primul loc se afla Berlinul, oras ce a urcat in clasament si a inlocuit Munchen. S-a schimbat climatul de investitii, pe masura ce investitorii internationali sunt atrasi, in mare numar, de oras. Bineinteles, populatia tanara a ajutat la cresterea atractivitatii pentru investitori in sectorul rezidential.

Al doilea loc este ocupat de Dublin, orasul pentru care investitorii s-au inghesuit pentru a pune mana pe oportunitatile pe care acesta le ofera. Pe sectorul proprietatilor de inchiriat, cresterea este mare. Valoarea chiriilor de spatii de birouri este intr-o crestere continua, dar mai mare pana sa atiga varful de inainte de criza.

Orasul spaniol Madrid este clasat pe locul al treilea. Acesta a urcat anul acesta in topul perspectivelor de investitii, atragand o multime de investitori internationali. Intrebarea este urmatoarea: oare Spania ofera perspective de crestere pe termen lung?

Pe locul 4 se afla Hamburg, orasul care a coborat un loc anul acesta. Motivul? Interesul investitorilor pentru piete mai mici, mai degraba decat din cauza degradarii perspectivelor economice ale orasului.

Capitala Greciei a avut cel mai mare salt in top anul acesta, aflandu-se pe locul 5 ( a avansat 23 de pozitii). In ciuda faptului ca, in urma crizei, cea mai lovita piata din Europa ramane fragila, cativa „investitori pionieri” cauta sa profite de oportunitatile  de dinainte de a se astepta redresarea economica.