Acasa » Stiri imobiliare » Cladiri semnate NeSpoon
dantela

Cladiri semnate NeSpoon

Daca te inarmezi cu rabdare si creativitate, poti infrumuseta foarte usor fatadele cladirilor (fie vechi, fie noi). Cel putin asta ne demonstreaza o tanara artista din Polonia. In peisajul urban, aceasta „strecoara” dantela si, in felul acesta, reuseste sa reinventeze macrameurile traditionale.

In mod constant, artistii din Europa reusesc sa reinventeze motivele traditionale, o initiativa ce este foarte apreciata la nivel international. Indiferent ca vorbim despre muzica, despre obiectele de imbracaminte sau accesoriile decorative, proiectele de inspiratie populara se dovedesc a fi mereu un adevarat succes.

Una dintre tarile in care arta stradala s-a dezvoltat, in ultima vreme, intr-un mod aparte, este Polonia, iar lucrul acesta a fost observat si de presa internationala de specialitate. Artista isi semneaza lucrarile cu numele de NeSpoon si merita o atentie deosebita! Cateva dintre portiunile Varsoviei au capatat o infatisare diferita datorita ei, iar multitudinea locurilor a fost decorata de „bijuterii ale spatiului public”. Dupa spusele artistei, aceasta s-a inspirat din macrameurile realizate de bunici. Astfel, ¬†aceasta orneaza peretii diferitelor cladiri, trotuare, pubele, garduri sau copaci, nelasandu-le sa mai treaca neobservate.

Fiind pasionata de realizarea macrameurilor, tanara le-a dus, astfel, la un nivel superior, reinventandu-le: in unele situatii, aceasta modeleaza in lut modele simetrice, direct pe suprafetele vizate. Alte lucrari sunt pictate, iar in alte cazuri, poloneza decoreaza peretii cu ajutorul unor modele din hartie, ce imita impletituri traditionale.

Trecatorii care au fost intervievati de presa locala au declarat ca detaliile vizuale semnate NeSpoon le ofera o satisfactie neasteptata si, de asemenea, le imbunatatesc intotdeauna starea de spirit.

dantela2