Acasa » Stiri imobiliare » Criza, fila de istorie?
pc

Criza, fila de istorie?

Daca in perioada anilor 2006-2007 planurile de mega-proiecte de locuinte erau din abundenta, in special in Capitala, instaurarea perioadei de recesiune pe meleagurile autohtone a taiat brusc avantul investitorilor. Succesul consemnat de programul Prima Casa, demarat in luna iunie a anului 2009, a demonstrat faptul ca cererea de locuinte este cat se poate de reala.

Incepand cu 2011, tot mai multi dezvoltatori au incercat sa se adapteze la noua realitate a pietei imobiliare. Au mizat, cu foarte mare succes, pe dezvoltarea de ansambluri rezidentiale, special concepute pentru cumparatorii prin Prima Casa. Astfel de proicte sunt situate, de regula, la periferia Bucurestiului, si sunt formate din apartamente comparabile, ca pret si dimensiuni, cu cele din blocurile vechi. Piata noilor dezvoltari rezidentiale, sustinute de programul Prima Casa, a functionat in ultimii ani si s-a adresat, preponderent, cumparatorilor cu venituri medii spre joase.

Exemplele dezvoltatorilor care tintesc mai sus fata de pragul de pret propus de programul guvernamental nu se opresc aici. Romanii au bani pentru case mai scumpe, iar dezvoltatorii intuiesc acest lucru. Disponibilitatea de a cumpara poate sa confirme ideea ca piata locala se afla la inceputul unei noi etape de dezvoltare, dupa cum au observat si reprezentantii uneia dintre marile companii locale de consultanta.