Acasa » Stiri imobiliare » Fara facturi pentru factura sau electricitate!
solar

Fara facturi pentru factura sau electricitate!

In mod clar, Romania se pregateste pentru viitorul in constructii. O echipa de profesionisti a construit o casa solara, complet independenta din punct de vedere energetic. O casa la care nu vor exista niciodata facturi pentru caldura si electricitate si, totusi, va oferi tot confortul dorit proprietarilor. Pretul este socant. Socant pentru o tehnologie atat de avansata. 50.000 euro. De la aceasta suma va porni licitatia pentru casa solara, chiar daca valoarea acesteia este situata undeva la 125.000 euro.

Scopul casei este sa reprezinta Romania la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de arhitectura sustenabila si tehnologii integrate: Solar Dechatlon Europe! Un numar de 40 de studenti romani au dus acest proiect la final, iar miza este mare – fondurile obtinute din licitatie vor fi folosite pentru a transporta casa catre Madrid, locul unde va avea loc competitia. Tocmai din acest motiv, pretul de pornire este de 50.000 euro. Plus de asta, casa va fi livrata proprietarului cu tot cu mobila, instalatii, electrocasnice. Va fi transportata gratuit pana la amplasament! Pentru cei interesati de proiect, dar care nu il vor putea cumpara la licitatie, pretul va fi situat undeva intre cele doua marje.

Atat vara, cat si iarna, casa solara creeaaza temperatura perfecta!

Casa solara este menita sa foloseasca energia, astfel incat constructia sa creeze temperatura perfecta, atat vara, cat si iarna. Lucrul acesta conduce la o viata fara facturi. Nu-i asa ca suna perfect? Va imaginati deja? Atunci cand pretul de constructie este egal cu cel al unei case conventionale, este doar o chestiune de adaptare la noile realitati in constructii pana cand tot mai multi romani vor fi interesati si isi vor dori sa locuiasca in case economice.

Desigur, casa va putea fi modificata dupa nevoile si dorintele clientilor. Daca acestia vor sa foloseasca si metode conventionale de incalzire, casa poate fi adaptata in aceasta directie.