Acasa » Stiri imobiliare » Grecia si oportunitatile
grecia

Grecia si oportunitatile

Odata cu problemele financiare, Grecia a fost transformata intr-un taram al oportunitatilor imobiliare. Aici, tranzactiile imobiliare se fac fara un registru electronic pentru evidenta datelor. Majoritatea proprietatilor sunt mostenite de la rude, iar aceste mosteniri au un statut special. Mostenitorii au parte de drepturi preferentiale insa, pentru a le obtine, acestia trebuie sa urmeze un set de procedure, in felul acesta devenind el proprietarul.

Fara acele registre locale computerizate, fiecare zona are registre completate manual, pentru fiecare tranzactie in parte. Documentele acestea pot fi vazute si accesate doar de avocati, acestia fiind singurii care pot determina statusul titlului de proprietate. In speta, avocatii pot spune daca terenul sau constructia este libera de sarcini si, in cazul in care exista vreo problema, el poate ghida clientul in rezolvarea lor. Aproape orice tranzactie din Grecia se face impreuna cu un avocat, iar recomandarile acestora vin in numar mare. Acest lucru nu aduca intotdeauna avantaje.

Persoanele care au ales sa cumpere o proprietate care pare lipsita de orice probleme legale, trebuie sa se asigure ca aceasta este inregistrata intr-o zona forestiera sau arheologica. In felul acesta, nu poate fi revendicata de stat sau neeligibila pentru constructie. La fel ca in orice alta tranzactie, vecinii ar putea oferi informatii utile si oneste despre regiune, atat avantaje, cat si dezavantaje. In cazul in care se stabileste incheierea unei tranzactii, cumparatorul trebuie sa stie ca nu devine proprietar pana atunci cand tranzactia nu este inregistrata legal. Plus de asta, cumparatorul este responsabil cu taxele notariale sau de orice alta natura, dar si cu cheltuielile de inregistrare ale tranzactiei.