Acasa » Stiri imobiliare » Interesul pentru locuintele noi din Bucuresti, de 10 ori mai mare fata de perioada anterioara crizei
imob

Interesul pentru locuintele noi din Bucuresti, de 10 ori mai mare fata de perioada anterioara crizei

In ultimii sase ani, in Capitala, numarul clientilor interesati de achizitia unei locuinte noi, a crescut de peste zece ori. Daca in perioada anterioara crizei, doar 3% dintre clienti cautau o locuinta construita recent, in momentul de fata, procentul a urcat la 35%.

In ultimii ani, numarul locuintelor noi, situate in ansambluri rezidentiale, a urcat in mod simtitor. Motivul? Ei bine, dezvoltatorii s-au adaptat cerintelor actuale si au venit cu oferte accesibile oricarui buzunar. Fie ca este vorba despre achizitia unei garsoniere, a unei case sau a unui apartament, preturile sunt pentru toata lumea, atat pentru cei cu venituri medii, cat si pentru cei cu venituri mici.

Conditiile economice dificile ale ultimilor ani i-au facut pe cumparatori sa privesca cu „alti ochi” achizitia unui imobil. Acestia analizeaza costurile pe termen lung, dincolo de momentul semnarii contractului. In prezent, costurile de intretinere sunt atent luate in calcul, iar primul criteriu de cautare al clientilor este numarul camerelor. In mod suprinzator,¬†pretul proprietatii se afla pe locul doi in clasamentul preferintelor acestora ( 31% ), urmat de zona ( 19% ) si de alte criterii ( 11% ).

Potrivit statisticilor, majoritatea clientilor imobiliari care sunt interesati de o locuinta in Bucuresti si nu numai se axeaza pe apartamentele cu doua si trei camere. In acelasi timp, aproximativ 35% dintre potentialii cumparatori sunt dispusi sa plateasca pana in 60.000 euro petru o locuinta in inima Capitalei, doar 8 dintre acestia ar fi dispusi sa plateasca mai mult de 100.000 euro pentru o proprietate.