Acasa » Stiri imobiliare » Oferta unui dezvoltator, refuzata. Tu ti-ai vinde casa pentru un milion de dolari?
centru-comercial-seattle

Oferta unui dezvoltator, refuzata. Tu ti-ai vinde casa pentru un milion de dolari?

In anul 2006, o proprietara in varsta de 84 de ani a incurcat planurile de constructie ale unui mall, aceasta refuzand sa cedeze terenul pe care avea construita locuinta. Aceasta nu a vrut, sub nicio forma, sa se mute. Nici macar pentru un milion de dolari! In felul acesta, dezvoltatorii au fost nevoiti sa gaseasca o soltuei neobisnuita: centrul comercial urias a fost construit in jurul casutei.

Dupa cum bine stim, in ceea ce priveste constructiile moderne, formele ciudate au devenit tot mai des intalnite. Ati mai vazut un mall de cumparaturi construit in jurul unei casute? Un astfel de centru comercial exista in orasul american Seattle, in cartierul Ballard. Aici, dezvoltatorii au fost obligati sa construiasca in jurul casutei din cauza refuzului proprietarei de a vinde bucatica de pamant.

Dezvoltatorii nu s-au gandit nicio clipa ca planurile le-ar putea fi incurcate vreodata, in vreun fel, de o proprietara incapatanata. Edith Macefield, in varsta de 84 de ani, a refuzat sa se mute din caminul sau, nefiind interesata sa isi vanda proprietatea nici macar pentru un milion de dolari. Asa ca planurile au fost adaptate.

Centrul comercial a fost ridicat in jurul casutei vechi de peste un secol, iar proprietara a rezistat eroic de-a lungul lucrarilor de constructie. Desigur, povestea a atras si atentia presei, iar Edith Macefield a devenit o eroina in adevaratul sens al cuvantului in lupta impotriva corporatiilor care distrug comunitati doar pentru a obtine profituri cat mai mari. Cu toate ca proprietara a decedat doi ani mai tarziu, la varsta de 86 de ani, casa este si astazi acolo. Mai mult de-atat, caminul a fost considerat sursa de inspiratie pentru filmul de animatie „Up”.