Acasa » Stiri imobiliare » Orase mai curate datorita constructiilor noi
verde

Orase mai curate datorita constructiilor noi

In orasele mari si prafuite, acoperisurile verzi sunt o incantare pentru ochi. Din nefericire, putini sunt cei care iau in calcul aceasta varianta atunci cand isi construiesc o locuinta. In zilele noastre, aceasta tehnologie este usor accesibila, la fel ca toate materialele necesare. Cu toate acestea, acoperisurile verzi sunt vazute drept un moft care costa multi bani. Aceasta mentalitate trebuie sa se schimbe, in contextul in care lumea are nevoie de mai putina evoluare pentru a prolifera.

Poate nu stiati, dar acoperisurile verzi nu sunt o investitie moderna, chiar daca asa sunt percepute. Este doar o varianta de restilizare a metodelor vechi de constructie. In trecut, acoperisurile verzi erau facute din iarba, si erau folosite pentru a opri acumularea apei sau infiltratiile. Acum, insa, acestea au ca scop sanatatea atat a locatarilor, cat si a mediului.

In alte tari (de exemplu, Germania), aproape 10% din acoperisurile plate sunt acoperite cu vegetatie. Doar in ultimii ani acolo s-au construit peste 10 milioane mp de acoperis verde, respectiv 7% din totalul acoperisurilor noi.

Un acoperis verde poate fi montat foarte usor, doar cu acordul proiectantului, deoarece are o greutate care poate sa destabilizeze structura cladirii. Montarea acestuia trebuie facuta de un profesionist, indiferent ca este vorba despre constructii noi sau vechi. Pentru constructiile vechi este nevoie de avizul proiectantului.

Lucrarea trebuie executata in cele mai mici detalii inca de la inceput. Daca hidroizolatia nu este facuta bine, refacerea acesteia dupa ce gradina a fost montata presupune un volum urias de munca, precum si o cheltuiala pe masura. In cazul in care lucrurile sunt facute corect, acoperisul verde nu are nevoie de mentenanta.

Aceasta investitie este recuperata in timp. Cum? Prin economiile pe care acoperisurile verzi le aduc cu energia. In sezonul rece, acesta pastreaza caldura in casa, prin izolare impotriva frigului si vantului, iar in sezonul cald pastreaza o temperatura confortabila in interior. Conform unor studii realizate la New York s-a demonstrat ca, atunci cand afara este o temperatura de 35 grade Celsius, acoperisurile cladirilor ating temperaturi de pana la 80 grade Celsius. Acoperisurile verzi pastreaza temperatura sub 25 grade Celsius.