Acasa » Stiri imobiliare » S-a construit destul in Bucuresti?
apartamente-noi

S-a construit destul in Bucuresti?

In urma cu 25 de ani, stocul locuintelor din Capitala se ridica la nivelul de 858.569. In urma cu doi ani, dupa o perioada de 23 de ani de economie capitalista, stocul imobilelor scazuse la 848.000, insemnand cu peste 10.000 de locuinte in minus. Este esential sa precizam faptul ca aceste cifre nu cuprind si judetul Ilfov.

Alte cifre ne arata faptul ca in anul 1990 au fost construite, in Bucuresti, aproape 6.700 de imobile noi, in timp ce in urma cu doi ani au fost construite doar 2.700. La nivel national, stocul locuintelor din anul 2013 se ridica la 8,8 milioane de unitati locative, cu 800.000 mai multe in comparatie cu anul 1990.

Probabil ne intrebam cum a fost posibila scaderea stocului de locuinte in Capitala, avand in vedere ca am trecut printr-o perioada de boom economic, in care o locuinta monocamerala dintr-un bloc vechi, intr-un cartier semicentral din Bucuresti ajunsese la pretul de 75.000 euro.

Pe de-o parte, destinatiile unor cladiri care au fost rezidentiale s-au schimbat, acestea devenind spatii comerciale, hoteluri sau altele; iar pe de alta parte, anumite constructii rezidentiale au fost demolate si vorbim tot despre o conversie a proprietatii„, a declarat Andrei Botis, unul dintre reprezentantii NAI, adaugand ca este „evident ca nu s-a construit suficient„.