Acasa » Stiri imobiliare » Un mall a fost scos la vanzare pe un portal de publicitate gratuita
bacau

Un mall a fost scos la vanzare pe un portal de publicitate gratuita

Mall-ul Central Plaza din Bacau, inaugurat in anul 2009, a fost scos la vanzare pe un portal de publicitate gratuita, la un pret de 4,6 milioane euro, pret negociabil.

Mall-ul este amplasat in centrul orasului, iar investitia s-a ridicat la 8 mil. euro, potrivit informatiilor publicate in presa la data inaugurarii. Compania a dat faliment, iar in anul 2013, lichidatorul judiciar a anuntat ca mall-ul, evaluat la 27,1 mil lei fara TVA, a fost adjudecat la licitatie, fara a face insa public numele noului proprietar care, din cate se pare, a scos la vanzare imobilul.

In Bacau, competitia este foarte mare, printre proiectele de retail numarandu-se si mall-ul Arena Mall si, totodata, parcul de retail European Retail Park.  Potrivit unei analize, stocul de spatii comerciale se ridica la peste 82.000 mp. In felul acesta, potrivit datelor furnizate in vara anului trecut, in Bacau, la mia de locuitori, exista aproximativ 570 mp de spatii de retail moderne, ceea ce face ca orasul sa fie unul dintre cele mai aglomerata din tara noastra ca suprafata in ceea ce priveste spatiile de retail.

Conform statisticilor, salariul mediu net in Bacau se ridica la aproximativ 311 de euro, iar rata somajului se ridica la 6,5%. Probabil va intrebati cat este chiria medie pentru un spatiu comercial. Ei bine, aceasta ajunge la 18 euro/mp/luna.

Potrivit anuntului de pe portalul de publicitate, suprafata centrului comercial se ridica la 9.000 mp, iar anuntul a fost postat pe data de 14 ianuarie. Acest centru comercial nu este singurul proiect imobiliar care a fost scos la vanzare pe astfel de site-uri.